Fredag 30:e November 2018

Sista dagen i November, imorgon går vi in i julmånaden December. Jag väl inte skryta med att jag har någon direkt julkänsla i kroppen. Men det kanske kommer ju närmare jul vi kommer.
Överallt har folk pyntat i sina fönster och trädgårdar. Det känns som att det blir tidigare och tidigare för varje år.
Nu älskar jag ju julpynt, men innan 1 December känns för tidigt.
 
Jag mår ganska okej, trots gårdagens matförgiftning. Jag har fokuserat på att få i mig tillräckligt med vätska och pilla i mig lite mat. Det har gått väldigt trögt men en del har jag ändå lyckats få i mig. Det jobbigaste är att jag mår så in i helvete illa efter varje gång jag ätit något.
 
Ikväll ska jag sova riktigt tidigt, jag är helt slut och efter ett par nätter med dålig och/eller dålig sömn så behöver jag det verkligen.
 
Det blev en hal promenad med hundarna idag, det växlande vädret har skapat isgata i hela samhället. I de brantaste backarna hade de tack och lov sandat lite.
Vi tog rundan runt dammarna, där finns ett ställe där det finns möjlighet för hundarna att vara lösa en liten stund vilket de verkligen uppskattar.
 
Jag är så tacksam över den nya tätningspastan. Det gör att det numera är torrt under tätningsringarna varje dag. Dock har jag fått några märkliga utslag under häftan på stomibandaget, i ytterkant. Som en ring runt om hela stomin. Dessa kliar lite och ser inte så roliga ut. Behandlade med Cavilon igår, men det såg inte mycket bättre ut idag så jag använde bara barriärkrämen vid morgonens byte.
Jag tänkte att jag ger det ett par dagar till innan jag tar kontakt med dem inne på stomimottagningen.
 
En annan sak jag är tacksam för är facebook gruppen "Vi som har stomi".. vilka underbara människor. Vi stöttar varandra, ger råd och tips och man skapar nya kontakter, får nya vänner.. har till och med blivit tillfrågad om en dejt för ett par dagar sedan.. haha
 
På måndag hoppas jag verkligen att det beställda stomimaterialet kommer, för annars får jag ta en tur in till Jönköping och hämta på stomimottagningen.
Det är något att ha i åtanke inför framtiden, beställ alltid i väldigt god tid.
 
Jag ser fram emot att få kallelsen till Linköping, för att få prata om min nästa operation. Om vad de anser blir bäst för mig och vilka mina möjligheter är nu och i framtiden.
 
I helgen är det julmarknad, jag hade fått för mig att det var i Eksjö men jag hade sett fel på datumen. Denna helgen är det i Nässjö och nästa helg är det i Eksjö.
Nässjös julmarknad är jag inte superintresserad av, men jag tänkte att vädret får avgöra. Är det halvdant, blött och allmänt trist så blir jag hemma.
 
Kram Sofia